Пътни строители блокираха АМ "Хемус", ситуацията в "Автомагистрали - Черно море" е критична

Служителите са категорични, че протестите ще продължат, докато си получат парите

28.03.2022 | 13:44 Редактор: Тодор Петров

Служители на пътностроителното дружество "Автомагистрали - Черно море" излязоха по обед на протест и блокираха автомагистрала "Хемус" при пътен възел "Белокопитово". 

Вече осми месец работниците очакват разплащане от държавата на близо 28 млн. лева за ремонт на магистрала "Хемус". В знак на протест те блокираха за час и половина магистралата.

"Явно някои фирми в държавата получават нужните средства, на нас обаче умишлено не ни ги дават. Не знаем защо, при положение, че сме изработили качествено и в срок поръчката, която ни е възложена", заяви протестиращият Пламен Митев.

Многобройните опити за преговори с представители на държавното управление са без резултат.  

"Няма някакви конкретни отговори, което нас ни демотивира, защото не можем да си получим заплатите за нещо изработено преди една година вече. Тези пари, които са били тогава, вече не са същите пари, тъй като инфлацията ги е изяла тотално", коментира синдикалният лидер инж. Асен Тодоров.

Дружеството е в тежко финансово състояние и със стартирала процедура за съкращаване на над 500 работници. Служителите са категорични, че протестите ще продължат, докато не получат парите си.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
бг смешки
преди 2 години
спряха им парите и почнаха да реват ...смешна държава с много про***ст народ ... Сигнализирай за неуместен коментар