70% от служителите на "Автомагистрали-Черно море" остават без работа

Дружеството още не е получило всички пари за ремонта на АМ "Тракия", дължи по 2 заплати

14.03.2022 | 14:56 Редактор: Елеонора Танева
70% от служителите на

"Автомагистрали-Черно море" започва масови съкращения на служители. Предвидено е 70% от персонала да бъде освободен. Причината е, че все още не са получили от държавата парите за ремонт на участък от автомагистрала "Тракия". Фирмата очаква близо 28 милиона лева.

"Парите ни свършиха, служителите чакат вече две заплати. Хората направо бедстват. В края на юни е приключило това строителство. Изпълнили сме го качествено и в срок, но все още не ни е платено", обясни икономическият директор на дружеството Петя Стоянова пред БНР.

Процедура по масово съкращаване на персонал е предприета от днес. В дружеството работят около 750 души. По план трябва да бъдат освободени 530 работници.

"Аз искам да запитам управляващите: Това ли е промяната? Да ликвидират едно от най-социалните дружества в Шумен", настоя Асен Тодоров, който е директор производствена дейност.

Планиран е и протест в столицата на 22 март. Ръководителите на "Автомагистрали- Черно море" са молили за помощ и министър-председателя Кирил Петков в социалната мрежа. Отговор все още нямат.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК