Кирил Петков: ЕК ще преговаря с "Газпром" от името на България

Премиерът подчерта, че се променя играта в преговорите

25.03.2022 | 20:45 Редактор: Теодора Патронова

След дълги и напрегнати преговори - европейските лидери се споразумяха относно начините за борба с рязкото покачване на цените на енергията. За да бъдат постигнати по-ниски цени на газа - на Европейската комисия ще бъде делегирано правото да преговаря с ''Газпром'' от името на страните членки. Това заяви премиерът Кирил Петков след края на срещата на върха в Брюксел.

Той определи стъпката като ''победа за българския интерес'', тъй като очаква това да доведе до по-ниска цена и на тока и намаляване на инфлацията.

Той също така отбеляза, че на проведената среща е била включена идеята за "потенциален таван на енергийните цени", но допълни, че Европейската комисия трябва да анализира дали това е необходимо и до каква степен.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
отговорност
преди 2 години
ЕК вече повече от 5 години не може да вземе решение за отмяна на лятното часово време, а ние ще чакаме да се бори за интересите на България? Не става така, г-н Премиер! Вие сте длъжни да преговаряте за страната си! Ако не се справяте - оставка и нови избори! И без това Промяната буксува по всички фронтове. Сигнализирай за неуместен коментар