Управляващи и опозиция се скараха в НС, обиждаха се на "хулигани" и "Мики Маус"

От ГЕРБ отправиха тежки критики към правителството и поискаха оставката на кабинета

25.03.2022 | 19:05 Редактор: Здравко Черкезов

Нов скандал между управляващи и опозиция. От ГЕРБ отправиха тежки критики към правителството и поискаха оставката на кабинета. Управляващите се защитиха, но последваха обиди и словесни престрелки.

На 102-рия ден на кабинета "Петков" опозицията поиска нови избори. Причината – провал на правителството заради инфлацията и позицията ни за войната в Украйна. 

"Днес България е по-бедна, по-слаба и по-разединена отпреди 100 дни. Българският обществен живот прилича на Кирил Петков – объркан, неспасяем и безнадежден. Ние виждаме като единствен изход от създалата се ситуация оставка на правителството, разпускане на 47-ото Народно събрание и свикване на предсрочни парламентарни избори", призова зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

В отговор управляващите се похвалиха със стартирали реформи в енергетиката, съдебната система и бърза реакция в помощ на бежанците. 

"100 дни безпрецедентен комплекс от кризи и множество предприети от държавата действия! Обръщаме се към всички български граждани – ние разчитаме на вашето доверие и вярваме, че всеки един от нас носи промяна и ще бъде част от нея", декларира Цветелина Симеонова-Заркин от "Продължаваме промяната".

Докато на трибуната беше вицепремиерът Борислав Сандов, от ГЕРБ го репликираха от място, а той ги нарече "хулигани". И последва нова напрежение. 

"Ако претендирате, че сте управлявали тази държава по добър начин, с поведението си затвърждавате обратната теза", отсече Сандов.

"Не ми давайте оценки, господине, а Вас, господин председател, моля във всеки такъв случай да отнемате думата на някой самозабравил се временно изпълняващ длъжността министър", ядоса се председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

И скандалът продължи за проектите в енергетиката... но не само. 

"Би трябвало малко да сте притеснени. Да разкажете как возят джиповете на "Аркад". Хубаво ли возят, лошо ли возят", пошегува се депутатът от "БСП за България" Явор Божанков.

"И колегата Божанков, като има сигнали - има органи, в които трябва да ги внесе, а не да стои и да мишкосва като Мики Маус", отвърна депутатът от ГЕРБ Анна Александрова.

Чуха се и извинения, но към гостите в залата.

"Искам да ви кажа, деца, че това не е нормалната ежедневна работа на НС, присъствате на нещо, което е изключение. Съжалявам", каза Димитър Недялков от "Продължаваме промяната".

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК