Костадинов възмутен от шествието: Вееха се само чужди знамена, у нас има украински паравоенни

"Части на "Азов" и "Айдар" са готвили провокации", заяви лидерът на "Възраждане"

25.03.2022 | 18:51 Редактор: Здравко Черкезов

Украински паравоенни части, които целят провокации, са в България. Това обяви в Народното събрание лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов часове след многохилядния протест в подкрепа на Украйна в София.

На 24 март в София хиляди излязоха на мирно шествие в подкрепа на Украйна. Повечето - със синьо-жълти знамена в ръка. За разлика от много политици, Костадинов не е там.

"Вчера в нашата страна беше проведен един чужд митинг, на който странно защо присъстваше цялото държавно ръководство. Целият Министерски съвет, заедно с някои от заместник-министри, представители на ГЕРБ, на "Продължаваме промяната", "Демократична България". Митинг, на който се вееха само чужди знамена, някои от тях на терористични организации", коментира той.

Възмутен от шествието в подкрепа на Украйна, лидерът на "Възраждане" обяви, че в страната ни има паравоенни украински части.

"Ние имаме информация, че на територията на цялата страна са се промъкнали хора, които са части на украинските паравоенни организации "Азов" и "Айдар". Имаме информация, че те са присъствали на този митинг, имаме информация, че те са готвили провокации, които по Една или друга причина не са се случили.

Според вицепремиера Борислав Сандов, паравоенни украински части в страната ни няма.

"Да, бях там, както хиляди други български граждани. То беше организирано от български граждани, които познавам, с които съм работил и мога да гарантирам, че те не поддават на чуждо влияние. Няма информация за наличие на паравоенни части на друга държава, особено Украйна в България. По-скоро имам съмнения за наличие на такива части от други страни, които са агресори", коментира Сандов.

Освен от "Демократична България", шествието в София официално беше подкрепено и от "Продължаваме промяната" и ГЕРБ.

"Това изобщо не ме учудва, че го твърдят. Те си имат своите думички, които трябва да кажат. Беше изключително спокойно, тихо, за разлика от това, което видяхме на организираните от "Възраждане" протести с желание за насилие, влизане, блъскане, припадащи хора", изтъкна Искрен Митев.

"Аз видях само българи, видях хиляди българи на протест, всички излезли доброволно. Никой никого не е карал. Беше мирен и позитивен протест, защото нямаше негативни емоции", посочи депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

"Позволете ни и ние да имаме информация, която в крайна сметка и ние да споделим с вас. Сега как да ви обясня откъде е информацията - от хора! Не е от българските служби, защото очевидно, че българските служби допускат подобни структури да действат необезпокоявани на наша територия. Те са добри в друго - да докладват български граждани пред чужди държави", оплака се лидерът на "Възраждане".

"За нас от "Възраждане" не остава друго, освен ние да подготвим контрадействия. Очевидно държавата ни действа на принципа на управлявана подмандатна колониална територия", настоя Костадинов.

Засега уверението на партията е, че действията им ще бъдат мирни.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 2
Руси Драганов
преди 2 години
Костадин Костадинов говори като *** на авторитарното, корумпирано азиатско фюрерче Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 5
Тоя
преди 2 години
Небългаран костя копейкин е за съд, а фашистката му "партия"за забрана Сигнализирай за неуместен коментар