Божков: Европрокуратурата ме разпита, готов съм да се върна в България

Нямам нищо общо с всички действия, които протекоха, заяви бизнесменът

24.03.2022 | 11:38 Редактор: Здравко Черкезов

"Готов съм да се върна в България. Ако прокуратурата махне червената точка в Интерпол, ще се върна още на следващия ден", каза бизнесменът Васил Божков по време на пресконференция пред българските медии чрез видео връзка.

Божков, който се укрива в Дубай, е бил разпитан от Европрокуратурата на 8 март.

"Европейската прокуратура ме намери и ме разпита. Там не съм казал нищо по-различно от това в сигнала. След това полицията ме намери и ме разпита, заяви Божков във връзка с неговия сигнал и обстоятелствата, довели до ареста от миналата седмица на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова", коментира той.

Божков не каза къде и от колко прокурори е бил разпитан с мотива, че това е информация, която ще оповести, когато получи такова позволение от разследващите органи. "Нямам нищо общо с всички действия, които протекоха в България. Подадох сигнал още преди две години", посочи той.

Бившият хазартен бос разказа как е бил изнудван от бившите управляващи:

"Разговорът с Борисов се е състоя в правителствената резиденция в "Бояна". Той каза, че ще оправим нещата, но ще трябва да помагаш. Прати ме при Менда Стоянова. После пак ме извика и каза: "Нали видя сега, сега отиваш при Влади, той ще каже какво трябва да правиш оттук нататък. Иначе знаеш". Нали знаеш не знам как се тълкува, но аз отидох при Влади и оттам нататък нещата вървяха през непрекъснат натиск  за пари. "Дай 10, дай 20, дай 50 за разни неща". Тръгнах да вземам "Левски" и забележете от кого – от хора на Бойко и на Шиши".  

Кой не си свърши работата при арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова?

МВР не събра достатъчно доказателства и не спази точките на закона.
15%
Прокуратурата брани бившите управляващи, налице са достатъчно доказателства.
53%
Няма основания да бъдат арестувани, всичко е организирана от новата власт постановка.
29%
Европейската прокуратура и Лаура Кьовеши са причина за създалото се напрежение.
2%
Общо 1077 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК