Анализатори: Акцията с арестите не постигна търсения ефект

Единственият полезен ход за МВР е да докаже, че е подкрепена с доказателства

21.03.2022 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Все повече анализатори смятат, че акцията с ареста и последвалото освобождаване на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов не е постигнала търсения ефект. Според тях той е бил зрелищен, но не е постигнал очаквания от обществото ефект. 

"Никой не може да каже дали Борисов е виновен или не, дали той е корумпиран или не, но сигналите в тази посока в продължение на години са, че по-скоро отговорът е да. И усещането в обществото е, че в България корупцията по високите етажи на властта е факт", обясни политологът Слави Василев  пред Bulgaria ON AIR.

"Правно не беше изпипана историята и хората се възмутиха от това. Проблемът е, че правовата ни държава започва да куца от вътрешния ни министър", посочи пиар експертът Нидал Алгафари.

Според него случилото се в четвъртък вечерта е било безсмислено. 

"Случи се много голям гаф, който беше абсолютно безсмислен. Това да се прави по нощите, да се съобщава по този начин на медиите, да се казва първо, че те са арестувани, пък те не са арестувани - си личи, че е някакъв гаф, че се е случило нещо, което не биваше. Има си някакво уважение, а те искат да покажат мъст", поясни Алгафари.

Единственият полезен ход за МВР е да докаже, че акцията срещу бившите управляващи е подкрепена с доказателства, смятат анализаторите.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК