Три листа текст и нови пропуски: Прокуратурата разнищи и втория опит на МВР за обвинения

МВР е изпълнило задълженията си по закон, убеден е министър Бойко Рашков

21.03.2022 | 13:50 Редактор: Теодора Патронова

МВР внесе отново в Софийската градска прокуратура проектите за постановление за повдигане на обвинение на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. От прокуратурата потвърдиха за Bulgaria ON AIR, че са ги получили.

Дни след арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов продължава напрежението между МВР и прокуратурата. След арестите от миналата седмица, от прокуратурата заявиха, че няма доказателства, но има допуснати тежки процесуални нарушения от страна на разследващите. 

Папка с три листа с напечатан текст, но с липси в тях, са внесени от МВР в СГП тази сутрин.

"Не съдържат подписи, няма име на разследващ полицай, само длъжност. Озаглавени са Постановления за привличане на обвиняем съответно на всяко едно от тези три лица. Има регистрационен номер от ГДНП, на който има днешна дата 21 март. Представени са и протоколи за разпит в качеството на свидетел на Борисов, Арнаудова, Горанов", коментира говорителят на СГП Десислава Петрова.

Реакцията на МВР идва след като в края на миналата седмица от прокуратурата заявиха, че липсват искания за повдигане на обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова .

"Това е една доста неприятна лъжа. Това е съпроводителното писмо, с което делото е изпратено в Софийската градска прокуратура на онази дата. В самото писмо е посочено, че се изпращат не само четири тома, но и протоколите за претърсване и изземване плюс проектите на постановления", изтъкна министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. 

Според него МВР е изпълнило задълженията си по закон.

"Аз не виждам никаква грешка на МВР и ще ви кажа защо. До четвъртък е извършена проверка, която е напълно законосъобразно проведена. До този момент като доказателствен материал, който би могъл да се ползва в процеса, е бил само докладът от Агенцията за държавната финансова инспекция", обясни Рашков.

Наблюдаващият прокурор ще преценява има ли нарушения в подадените тази сутрин искания за обвинения.

Очакват се и определенията на съда след внесените от Софийската градска прокуратура протоколи от претърсванията и изземванията от домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК