Борисов няма да съди държавата и Петков, МВР входира отново постановленията за задържане

Бившият премиер ще обжалва задържането си

21.03.2022 | 07:01 Редактор: Искра Ангелова
Борисов няма да съди държавата и Петков, МВР входира отново постановленията за задържане

МВР ще входира отново постановленията за задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Това заявиха от Министерство на вътрешните работи, след като от Софийската грaдска прокуратура съобщиха, че такива постановления не са били докладвани.

Борисов прекара в ареста 24 часа и заедно с Горанов и Арнаудова излязоха без обвинения в петък вечер. Причината - липсата на предложения от разследващия полицай за повдигане на обвинение за изнудване и за продължаване на задържането.

Министър-председателят Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дадоха извънреден брифинг същата вечер, по време на който заявиха, че няма независима прокуратура, а саботаж.

Бившият премиер Бойко Борисов няма да съди нито държавата, нито премиера Кирил Петков, който се оказа свидетел срещу него. Ще обжалва обаче задържането си, съобщи адвокатът му. Вътрешният министър Бойко Рашков от своя страна заяви, че не вижда грешки в действията на МВР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
И за какво точно Борисов би съдил държавата ни Или премиера Петков?!? За това че е сърдит че са посегнали на мафиотите ли?!?!? Сигнализирай за неуместен коментар