ГЕРБ организира протест пред МС за сваляне на правителството

Костадин Ангелов: Изобщо не говорим за бунт, а за мирен протест в защита на демокрацията

18.03.2022 | 00:00 Редактор: Тодор Петров

Десетки симпатизанти, почти цялото ръководство на партия ГЕРБ, младежката организация и членове на парламентарна група на ГЕРБ-СДС се събраха пред сградата на ГД "Национална полиция", за да протестират срещу ареста на Бойко Борисов и да го подкрепят.

Лидерът на ГЕРБ бе доведен в ГД "Национална полиция" в хода на мащабна полицейска акция. Чуха се скандирания "Оставка" срещу вътрешния министър Бойко Рашков. Събралото се множество скандира и "Мафия".

В 9:00 часа сутринта на 18 март от ГЕРБ организират протест пред Министерския съвет с една единствена цел - да свалят правителството на премиера Кирил Петков.

"Изобщо не говорим за бунт. Говорим за мирен протест. Да заповядат всички хора, които искат да защитят демокрацията", каза бившият министър Костадин Ангелов.

"Ние сме тук да подкрепим своя лидер. Правителството и премиерът Кирил Петков усещат своята безизходица, това е отчаян опит да дадат на хората зрелища, защото хляб вероятно няма да има. Вероятно е някаква полицейска операция, с която се цели да има зрелища на хората. Това е лидерът на най-голямата опозиционна партия", заяви бившият министър на регионалното развитие Петя Аврамова.

"Правителството не се справя с кризите, в които се намира България. Тръгваме към избори, защото правителството не се справя. Не са виновни младежи ГЕРБ, хората търсят евтино олио и гориво", подчерта тя.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК