Проверки в София показаха: Всеки пети строителен обект е с нарушение

Най-често камиони излизат непочистени и замърсяват околната среда

17.03.2022 | 15:23 Редактор: Елеонора Танева
Проверки в София показаха: Всеки пети строителен обект е с нарушение

Столичният инспекторат е извършил 264 проверки на строителни обекти от началото на месец март. Целта на проверките е да не се допуска замърсяване на околната среда и въздуха като резултат от строителна дейност. 

Най-честите нарушения, които констатират столичните инспектори, са липса на плътна строителна ограда, излизане от строителната площадка на строителна техника с непочистена ходова част. Констатирани са също замърсяване на уличните платна, разпиляване на строителни отпадъци и материали и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение.

Най-много нарушения за периода са  констатирани в районите "Студентски", "Триадица", "Лозенец", "Овча купел". Съставени са 47 акта за извършени административни нарушения. От тях 23 броя са съставени на юридически лица и  24  акта  на технически ръководители на строежи.

Столичен инспекторат извършва ежедневни проверки на строителни обекти на територията на Столична община с цел превенция и недопускане на замърсяване.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
соф
преди 2 години
най после сетихте се .......има ли работници без договор.....или всички на минимална заплата ,а цената кв . м. 1200евра как става не знам ... Сигнализирай за неуместен коментар