Борисов: Българите подкрепят украинския народ, този ужас трябва незабавно да спре

При разговор с лидера на ГЕРБ Порошенко заяви, че имат нужда от оръжия и боеприпаси

17.03.2022 | 12:50 Редактор: Теодора Патронова
Борисов: Българите подкрепят украинския народ, този ужас трябва незабавно да спре

Ще дадем в парламента своята подкрепа за справедливата война, която Украйна води. Не може да бъдат прогонвани хиляди жени и деца, които бягат сега от войната и да се рушат сгради и болници, инфраструктура. Българите подкрепят украинския народ. Имате пълната ни подкрепа. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на видеоразговор  с петия украински президент Петро Порошенко.

Порошенко благодари за обаждането и добави, че във времена на война истинският приятел е важен. Той обясни, че ще остане в Украйна и добави, че руските войски са близо и само на 10 км от неговия офис. Но са успели да ги спрат и дни наред не могат да се преместят дори на сантиметър. Само за последната нощ са имали 12 артилерийски атаки над цивилни сгради и 9 граждани са убити. Той поясни, че има над 1000 украински граждани, които са убити.

Борисов напомни как навремето са направили детски градини за българската диаспора в Украйна. По думите му този ужас трябва незабавно да спре, а всичко друго е празни приказки.

Порошенко посочи, че само тази сутрин са убити над 100 деца. Президентът поясни, че при война има загуби, но извършват едно чудо - "спират бандитите на Путин". По думите му са били подценявани, но създали неприятна изненада за Путин. Обърнал се е към Борисов, че имат нужда от оръжия, боеприпаси, муниции, система за антиракетна отбрана и то сега, а не след 2-3 седмици, съобщи "Монитор".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК