ГЕРБ подготвя стратегия за предстоящи предсрочни избори

Борисов заяви, че от партията са възмутени от отказа да се изпрати оборудване в помощ на Украйна

13.03.2022 | 15:40 Редактор: Теодора Патронова
ГЕРБ подготвя стратегия за предстоящи предсрочни избори

Винаги съм бил за мирна, балансирана политика, но това е когато има мир, тогава дипломатите са най-важните. Когато има война, когато виждаш милиони бежанци и това да го наричаш операция – категорично не. Вместо ние като държава и нация да сме категорични, защото в мир можеш да говориш за национални интереси. Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят тогава един интерес само и това е човешкият живот, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов..

"Да кажеш, че си против санкции, против оборудване да се изпрати, което прави цяла Европа и света, ние от ГЕРБ сме възмутени от това. Да тръгваш на Европейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да имаш декларация за санкции, това е несериозно", категоричен е Борисов.

"Ние делегатите на 7 национално събрание на ГЕРБ считаме, че след десетилетия на стабилност и икономически растеж България е изправена пред редица кризи", каза Костадин Ангелов от ГЕРБ, който прочете декларация на изборното събрание на партията.

"Ние искаме да се работи за ново управление на страната, което да създаде условия за икономическа и социална сигурност и да сформира постоянни екипи, които формират антикризисни мерки за управление на страната и отговор на предизвикателствата, както и да изградим национално действащ предизборен щаб, който да представи стратегия за явяване на предсрочни избори“, заяви Ангелов.

"България е изправена пред редица кризи. Разделение в обществото. Мащабна ценова криза по-висока от средната за Европа и безпрецедентна инфлация, чудовищна война, която предизвиква несигурност", каза Ангелов, цитиран от БГНЕС.

"Новата коалиция на омразата се опитва да ограничи стотици хиляди български граждани от политически им права. След 30 години демокрация хората биват репресирани заради политическите си убеждения", каза той.

"Управлението на България е поверено на авантюристи, популисти, социалисти, които са обединени единствено около омразата си към ГЕРБ. Резултатът от тази управленска конструкция е, че правителството не е в състояние да реши кризата в обществото, като дори я увеличава”, се казва още в декларацията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
ГЕРБ преизбрали Тодор Живков! Без гласуване и единствен кандидат. Цветанов също бил там! Сигнализирай за неуместен коментар