Казваме "Довиждане" на мерките, "зеленият сертификат" отпадна

След 20 март изискването ще отпадне и за персонала в обектите

10.03.2022 | 07:27 Редактор: Тодор Петров
Казваме

Облекчаване на мерките срещу разпространението на коронавируса у нас от днес. Без "зелен сертификат" вече можем да влизаме в обектите с обществено значение.

Решението за отпадането на мярката бе взето от Министерството на здравеопазването с оглед на положителната тенденция на намаляване на заболеваемостта в страната. След 20 март изискването ще отпадне и за персонала в обектите. 

Също от днес отпада ограничението за брой деца в група при провеждане на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи. 

Министерството на здравеопазването облекчава и ковид ограниченията за пристигащите от чужбина. От цветовите зони, по които се класират държавите, отпада "тъмночервената". Това означава, че вече няма държави, от които човек трябва да покаже задължително отрицателен PCR тест, дори да е ваксиниран. 

Изискванията за лицата, пристигащи от "зелена", "оранжева" и "червена" зона остават непроменени. Пристигащите лица се допускат при представяне на валиден документ за ваксинация, преболедуване или изследване.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 2 години
Брей, дочакахме! Сега юруш на моловете! Сигнализирай за неуместен коментар