Дъждовна и облачна събота, в планините ще превали сняг

Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса

05.03.2022 | 07:50 Редактор: Жаклина Иванова
Дъждовна и облачна събота, в планините ще превали сняг

Днес над Южна България облачността ще е значителна и на места ще има превалявания: в югозападните и планинските райони - от сняг, а в югоизточните - от дъжд. Над Северна България през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време, но постепенно и там облачността ще се увеличи, най-късно - в североизточната част. Вятърът постепенно ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, в София - около 3.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Северното Черноморието ще е преобладава слънчево време, но до края на деня ще се заоблачи. Над Южното - облачността ще е значителна и ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 6-7 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса., сочи прогноза на НИМХ. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала

В планините ще е предимно облачно, със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите части - от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 6.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК