Петков под снежен обстрел на Шипка: Стига сме се делили, не и на 3 март! 

Премиерът настоя страната ни да бъде единна и всички да почитаме Националния празник

03.03.2022 | 12:28 Редактор: Тодор Петров

Еуфорията в сърцата на българите е била силна. Защо са се били нашите предци? Защо са дали живота си опълченците на Шипка? Защо са дали живота си руски, украински, финландски воини? За да бъдем свободни, независими и да имаме България единена. Стига сме се делили на различни групи! Време е България да каже: България е единна и всички почитаме Националния празник на България.

Това заяви премиерът Кирил Петков пред събралото се множество на на паметника на връх Шипка. Той беше бурно освиркан от голяма част от хората, които скандираха "Оставка" по негов адрес.

Част от присъстващите го замеряха със снежни топки, като част от една от тях дори попадна в главата му. Само бързата и навременна намеса на охранителите предотврати по-сериозен инцидент.

"Всеки, който иска да направи разделение днес, не работи за интересите на нашата страна. Време е да кажем, че България е над всичко. Честит празник, българи!", настоя премиерът Петков.

След това той поднесе венец на паметника Шипка и заяви, че е имало много провокатори. Премиерът е искал да демонстрира, че не го е страх от омразата, защото вярва в единството.

В предварително записано видео премиерът заяви, че свободата е най-ценното право на човека. Свикнали сме да я приемаме за даденост, но в дни като днешния е редно да си дадем сметка, че нея нищо друго няма стойност, изтъкна министър-председателят.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
Игорь
преди 2 години
Сегодня он продвигает НАТО, чтоб завтра мог жить в хорошем доме, будучи богатым и уважаемым человеком. Жить будет не в Болгарии, конечно же, под бочком у хозяйвов, в Доминикане какой-нибудь или в Санта-Барбаре. А вот к чему приведут болгар его действия, да плевал он, спросите у такого биомусора как Яйценюк, где он и как он... Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Търчи Лъжи Кирчо
преди 2 години
Киро, Националния предател се гаври с българите, като присъства на този свещен връх .... Да върви да се получава заповедите от американското посолство ... Но този чуждоземец отсвири Румен Подлеца, като не го пусна на Шипка ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
атлантици
преди 2 години
Не искаме чужди лакеи и слуги в управлението на страната! Не искаме под чужда диктовка да подменят историята ни! Щом не искат да се съобразяват с народа - вън! Ще избираме други! Сигнализирай за неуместен коментар