Камен Донев: Сърцето ми плаче, не мога да разсмивам хората

Актьорът се надява в трудни ситуации всеки да успее да съхрани човешкото в себе си

02.03.2022 | 19:19 Редактор: Теодора Патронова

Заради войната в Украйна актьорът и режисьор Камен Донев отмени последните си две представления. Вчера той трябваше да изиграе моноспектакъла "За силата на словото" в театър Българска армия, но не излезе на сцената. Донев призна, че не може да разсмива хората, когато сърцето му плаче.

Той е излизал на сцената стотици пъти, дори когато е преминавал през най-тежките си лични моменти, но този път е различно.

"Аз съм играл, когато загубих и баба, и баща си. Играл съм, когато ми е било тежко, но това е било в личен план, а тук става въпрос за голяма човешка трагедия. Да, аз ще продължа да играя, ако съм жив и здрав, но не означа, че ще ми е лесно", сподели Донев.

Създава моноспектакли, които разсмиват. Публиката пълни театралните салони, а билетите за неговите спектакли свършат за часове. Сега обаче целият свят плаче с жените и децата на Украйна. Признава, че през последните 7 дни и неговото сърце не е спокойно.

"Аз не мога да се сдържа. Винаги съм си казвал –  Добре, какво може да се направи? За съжаление, хората като нас, които сме обикновени хора, нямат власт, няма как да променим нещата. С каквото мога, бих помогнал", подчерта Донев.

"За силата на словото" - това е името на последното му представление. Вярва в думите дори сега, когато в Украйна говорят оръжията.

"Аз силно се надявах хората, които биха могли нещо да променят, да поемат по-сериозен ангажимент, защото словото може да помогне. За жалост, в крайна сметка решава оръжието, но не искам да вярвам, че ще се стигне дотам", подчерта актьорът.

Надява се, че в трудните ситуации като тази, всеки ще успее да съхрани човешкото в себе си.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК