След среща в МЗ: Всеки бежанец от Украйна има право на безплатна медицинска помощ

Министър Сербезова изпрати писма по РЗИ и ЦСМП в страната, настоява за качествено и навременно лечение

01.03.2022 | 17:00 Редактор: Елеонора Танева
След среща в МЗ: Всеки бежанец от Украйна има право на безплатна медицинска помощ

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова изпрати писмо до регионалните здравни инспекции и центровете за спешна медицинска помощ в страната. В него тя изисква да бъдат предприети всички възможни и необходими действия за предоставянето на качествена и навременна медицинска помощ за гражданите на Украйна, потърсили убежище на територията на Република България. 

Сербезова посочва, че е наложително да се осъществи координация между РЗИ, ЦСМП и лечебните заведения в страната, така че всеки украински гражданин да получи необходимата му здравна грижа.

По време на срещата при здравния министър председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова информира, че всеки гражданин на Украйна, който подаде заявление за международна закрила, има право на безплатно здравно обслужване на територията на страната ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 1
Пешо от Нови хан
преди 2 години
За украинските бежанци всичко безплатно, значи можело за другите,а за нас българите не може. Най боли да те мачкат в собствената ти държава....ама май БГ е собственост на чужди българомразци Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
стоян нетърпимов
преди 2 години
аз не съм получавал никаква медицинска помощ за мен българия е празна мъртва дума Сигнализирай за неуместен коментар