Благородно: Мартеници даряват надежда за по-добър живот на болно дете

Близките му нямат нужните средства за всички необходими грижи и рехабилитация

28.02.2022 | 15:07 Редактор: Жаклина Иванова

Благородна инициатива в Пловдив. Мартеници с кауза даряват надежда за по-добър живот на болно дете. То е с церебрална парализа, близките му нямат нужните средства за всички необходими грижи и рехабилитация.

11-годишният Макси е от Пловдив. Майка му Ирина и баща му Краси дълги години не са могли да имат дете. Взимат решение да осиновят момчето, което тогава е на 4 месеца и е изоставено в дом. За съжаление, няколко месеца по-късно то е диагностицирано с коварното заболяване - детска церебрална парализа.

"Неговото състояние изисква всекидневни грижи. Може би доживотно трябва да се прави рехабилитация, за да може да се постига нещо. Докторите казват, че ако се изостави рехабилитацията, той ще се сгъне на топка, която не може да се разгъне и така атрофират всички мускули. Трябва да има движение и рехабилитация", сподели Ирина.

Всекидневните поддържащи терапии като рехабилитация, логопед, плуване и психолог вече са финансово непосилни за семейството. Затова майката на Макси плете мартеници и ги продава пред областната администрация в Пловдив. Събраните средства ще отидат за лечението на 11-годишното дете.

"В момента, заради пандемията от миналата година, рехабилитатори идват вкъщи да работят с него. Страх ме е да не се разболее", каза още Ирина.  

Много хора спират при майката на Макси, готови да помогнат.

А надеждата на Ирина е все повече хора да ги подкрепят.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК