Срещу символичен наем настаняват студенти в първия социален блок в Бургас

Апартаментите са обзаведени и оборудвани

24.02.2022 | 20:05 Редактор: Елеонора Танева

Общински блок за висшисти откриха в Бургас. В 5-те корпуса ще бъдат настанени студенти и семейства на млади специалисти. Малкото студентско градче в "Меден Рудник" е построено с европейски средства и предлага европейски условия за живот.

Афродита от София е трети курс студентка във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Живее в старо общежитие и днес с любопитство разгледа новия си дом. 

"Тук условията са много добри, особено за студенти. В България не съм виждала други такива студентски общежития. Почти всеки е бил на общежития, в една стая са минимум двама човека и е трудно", сподели Афродита. 

Освен добрите условия, наемът за студенти е минимален. 

"Аз доколкото разбрах 20 лева на месец е наемът, което е много добре", не крие радостта си студентката

Апартаментите са обзаведени и оборудвани. Освен студенти, за настаняване в тях могат да кандидатстват и млади специалисти от Бургас.

"В социалния блок има 47 апартамента, от тях 22 са двустайни, 21 едностайни и има четири тристайни апартамента", уточни зам.-кметът по строителство Чанка Коралска.

Настаняването на одобрените ще започне в средата на март. В малкото студентско градче ще бъдат назначени охрана, градинар и чистачка. 

Вижте повече в репортажа на  Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 2 години
Браво. Сега само остава да се учат добре и да не забегнат в чужбина, когато завършат. Инак ще бъде жалко за парите на данакоплатеца. В Сърбия студентите, които получавт подобна подкрепа подписват споразумения с държавата. Ако не останат в страната, връщат пълния размер на дотацията. Сигнализирай за неуместен коментар