Депутати: Съюзник сме на НАТО и ЕС, трябва да подкрепим Украйна

Опозицията в парламента призова за опазване на националния ни интерес

24.02.2022 | 12:08 Редактор: Тодор Петров

Депутатите решиха да прекратят обсъждането на Бюджет 2022 и решиха да преминат към обсъждане на общата позиция на парламента за войната в Украйна. Започнаха дебатите по общата позиция, а реакции от депутатите дойдоха още от сутринта. Още преди общата декларация, депутатите бяха единодушни: България е съюзник на НАТО и ЕС и трябва да подкрепи Украйна. 

"Ние сме член на НАТО и сме част ЕС, не може да имаш различна позиция от отбранителния блок. Просто не е логично", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ". 

"Времето за снишаване свърши. Трябва България да излезе с единна позиция, осъждайки агресията на Русия, защото това е пълномащабна война", коментира ген. Атанас Атанасов от "Демократична България". 

Според експерта по национална сигурност проф. Николай Радулов, след действията от последните часове в Донбас, Русия ще търпи последствия.

"Путин си е взел своите решения и ще търпи последствия. Санкциите ще се разширяват в следващите дни. Трябва да се свика КСНС, тъй като ситуацията е много тежка", посочи той.

Опозицията в парламента призова да се пази националният интерес на страната ни. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
читател
преди 2 години
Украйна нито е член на ЕС, нито на НАТО. Подкрепата ще е за военно-промишления комплекс на САЩ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Иван
преди 2 години
Първоизточник е МАЙДАНС??? Сигнализирай за неуместен коментар