fallback

Трифонов: Русия застрашава нашата сигурност. Срамуваме ли се, че сме част от НАТО и ЕС?

Нужен е единен и категоричен отговор от страна на всички държави членки, заяви лидерът на ИТН

22.02.2022 | 16:28 Автор: Елеонора Танева

Териториалните претенции на Руската федерация към Украйна противоречат на всички международни правила, норми и закони и застрашават европейската сигурност, включително и нашата. И затова е нужен единен и категоричен отговор от страна на всички държави членки на ЕС и НАТО. Тази позиция изрази лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов във връзка с решението на Русия да признае независимостта на Донецката и Луганската народни републики. 

"Нещата са кристално ясни. Ние сме част от НАТО и ЕС и в така създалата се ситуация е нормално, естествено и задължително да бъдем лоялен и предсказуем член на НАТО и ЕС. Иначе, съгласете се - защо сме част от тези съюзи", написа Трифонов в публикация в профила си във Facebook.

Той упрекна предишните управляващи, че направили така, "че да не бъдем пълноправен, достоен и горд член на тези съюзи".

"Съзнавам, че през последните години България беше управлявана от хора, които козируваха навсякъде и направиха всичко възможно да не бъдем пълноправен, достоен и горд член на тези съюзи. Да потъпкваме тези ценности. Да сме малки и унизени. Искаме ли да си останем такива или искаме да бъдем достойни - това са вариантите. Аз предпочитам достойнството...", написа още лидерът на ИТН.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback