Жена твърди, че е обезобразена след ринопластика: Уча се наново да дишам

От столична клиника по естетична хирургия отричат да са ѝ причинили вреди

21.02.2022 | 19:37 Редактор: Искра Ангелова

Жена твърди, че е обезобразена след ринопластика. След 2 операции, се налага да отрежат част от реброто ѝ, за да възстановят носа ѝ. Жената обвинява лекари от столична клиника по естетична хирургия. От там обаче, отричат да са ѝ причинили вреди.

На 13 януари 2020 г. Светла Петрова се подлага на ринопластика. Оперират носа ѝ в столична клиника за естетична хирургия. След като свалят бинтовете обаче, пациентката не остава доволна.

"Минава време, носът ми пада, една огромна гърбица, каквато не съм имала преди операцията", сподели тя.

Светла настоява клиниката да възстанови сумата за операцията, но ѝ връщат само 2 000 лв. от общо 7000 лв., и предлагат да направят ревизия на операцията. Тя се съгласява. Резултатът пак не я задоволява. Този път обаче младата жена твърди, че получава не само естетически проблем, а и здравословен.

"Уча се наново да дишам, тъй като носът ми освен че беше обезобразен, той беше и нефункциониращ", допълни Светла Петрова.

След втората операция, Светла решава да търси решение в клиника в Турция. Там установяват, че хрущялът ѝ е раздробен и се налага да вземат част от реброто ѝ, за да оформят на практика нов нос.

асаеше  се за некроза на кожата и сепсис на лицето", категорична е тя.

Светла твърди, че за нито една от интервенциите не е получила документи, както и касови бележки. Адвокатите на доктора, извършил операциите обаче, заявиха, че тя разпространява неверни твърдения, и че е подписала 7 страница информирано съгласие за стандартните рискове при ринопластика.

"Радвам се, че дамата в момента изглежда така, както е очаквала, но не считаме, че към онзи момент за нея са настъпили вреди, които тя не е очаквала. Дамата твърди, че не е получила медицинската си документация, което най-вероятно означава, че тя не се е явявала в последващ момент, в който да бъде преглеждана и срещу което да получи документ", коментира адвокат Надежда Славчева.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Направо са й разказали играта Сигнализирай за неуместен коментар