"Продължаваме промяната" и "Възраждане" поканиха на преговори синдикатите в МВР

Очаква се срещите да се проведат в рамките на Комисията по вътрешна сигурност 

21.02.2022 | 07:32 Редактор: Тодор Петров

Синдикатите в системата на МВР продължават преговорите с управляващите за възнагражденията в системата. За тази седмица протестиращите са получили и две покани от депутати от две различни парламентарни групи - на "Продължаваме промяната" и "Възраждане". 

Тези срещи се очаква да се проведат в рамките на Комисията по вътрешна сигурност в парламента. Вчера полицаи и пожарникари от цялата страна се събраха на площад "Батенберг" в столицата с искане за по-добри условия на труд и яснота за бъдещето си. 

Униформените се отправиха на шествие към Народното събрание. Пред парламента поискаха повече пари за системата и по-високи заплати. Повече от 2 часа движението в центъра на столицата остана блокирано.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
полицейска държава
преди 2 години
При всяко ново правителство, полицаите протестират за заплати! България е страната с най-много полиция на глава от населението в ЕС! Но не с най-ниска престъпност! Все още няма наказани полицаи за незаконни действия спрямо граждани и журналисти по време на протестите. Сигнализирай за неуместен коментар