МВР: Исканията на служителите са основателни, правим всички възможно

Ръководството на министерството ще търси по-добра резултатност чрез диалог

18.02.2022 | 19:44 Редактор: Елеонора Танева
МВР: Исканията на служителите са основателни, правим всички възможно

В МВР се проведе извънредно заседание на Съвета за социално партньорство, председателствано от заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. На него основна тема са били заплатите в системата, информираха от пресцентъра на ведомството.

Зам.-министър Темелакиев уверил представителите на синдикалните организации, че ръководството на МВР прави всичко възможно, за да отговори на справедливите очаквания и искания на служителите за увеличение на доходите. На всеки етап от разработването на бюджета са разгледани постъпилите предложения.

Темата за обсъждане – политиката по доходите в МВР, бе инициирана с писмо на няколко от синдикалните организации в МВР. В заседанието участваха началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Стоян Иванов и главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров. 

В момента се провеждат обсъждания с директорите на областните дирекции в посока и на структурни реформи, съобразени с особеностите на всеки от регионите. 

"Нямаме разнопосочни интереси, идеята и желанието е да вървим заедно в изпълнението на основната задача на министерството – защита на интереса на гражданите", допълни  началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи. Той изрази увереност, че именно с професионален диалог може да се намери необходимото равновесие за постигане на по-добра резултатност.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК