Хиляди българи у нас отдават почит пред паметта на Левски, венци и от Радев

Всички се обединиха, че делото на Апостола трябва да се помни не само в ден като днешния

19.02.2022 | 13:30 Редактор: Искра Ангелова

България се прекланя пред паметта на Апостола на свободата. Днес се навършват се 149 години от гибелта на Васил Левски. Хиляди българи отдават почит и поднасят цветя в цялата страна. В София стотици граждани се стичат пред паметника на Левски. В 17:00 ч. в храма "Света София" ще бъде отслужена литургия. А от 18:00 ч. - гвардейска церемония.

Пред паметника, както всяка година в знак на почит, е и Биляна със своето семейство: "Има необходимост да започнем да работим заедно".

Венци пред паметника на Апостола поднесе и държавният глава Румен Радев и изтъкна, че почитта към Васил Левски изисква не само смирение пред гибелта му, но и дързост да го следваме в делата му.

"Историята няма да прости, ако не се върнем на пътя към чистата и свята република, която той ни завеща, ако като общество не повярваме, че всичко зависи от задружните ни усилия, на които не може да противостои и най-силната стихия, че всичко зависи от нашето упорство в народното дело и от следването докрай на народната воля", заяви той.

Поклонилите се пред паметта на Левски се обединиха, че делото на Апостола трябва да се помни не само в ден като днешния.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК