Борисов: Който не храни своя армия, един ден ще храни чужда

"Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война", заяви лидерът на ГЕРБ

18.02.2022 | 09:30 Редактор: Ваня Кузманова

Ние отговорихме на стотици журналистически въпроси за незаконното подслушване. В резултат на това, както при Костинбродската афера, загубихме проценти. Вчера в доклад на Специалното бюро за контрол на СРС за 2020 г. пише, че през 2020 не са констатирани случаи на неправомерно прилагане на СРС-та. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война", посочи той.

"Народът е казал: Който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. В 7 точки предлагаме и управляващата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с реални средства тези точки, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност. Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът", каза Борисов, цитиран от БГНЕС. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Николай Димитров
преди 2 години
Това не го е казал народа а Напольон! Който не храни своя армия, скоро ще храни чужда! Уникален тъпир! Сигнализирай за неуместен коментар