Нинова откри първото заседание на Междуведомствената работна група за язовирите

Екипът трябва да изработи предложения за законодателни промени

17.02.2022 | 16:43 Редактор: Жаклина Иванова
Нинова откри първото заседание на Междуведомствената работна група за язовирите

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова откри първото заседание на сформираната Междуведомствена работна група за състоянието на язовирите.

Целта на работната група е да изготви предложения за вземане на необходимите мерки за справяне с всички наболели въпроси, касаещи язовирите - собствеността, тяхното стопанисване и ремонтните дейности.

Работната група трябва да изработи предложения за законодателни промени. Срокът е края на месец март, съобщиха от Министерството на икономиката.

Председател на групата е зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев, а нейни членове са представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието, Министерството на транспорта и съобщенията, на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР, Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовирите, както и членове на политическия кабинет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК