fallback

Александър Сиди: Целта ни е да върнем ВМРО в голямата политика

"Забрана на износа на ток и да спрем да плащаме вредните емисии", заяви той

14.02.2022 | 21:08 Автор: Ваня Кузманова

Триумвират ще ръководи ВМРО - какви са целите? 

"Следва един нов етап за ВМРО и се надявам много скоро да успеем да върнем доверието у хората, да върнем ВМРО в голямата политика. Ще се опитаме да организираме едно всенародно недоволство и ще се опитаме да принудим правителството да вземе две простички мерки, с които ще намалят цената на тока", заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

От думите му стана ясно, че не говори само за протестни действията, а за начинa, по който хората трябва да се изправят и да си защитят правата. 

"Едната мярка е забрана на износа на ток, а втората е да спрем да плащаме вредните емисии. Можеше още в началото на мандата да се направят тези две стъпки", допълни Александър Сиди. 

Неговото мнение е, че да затворят ТЕЦ-овете и да започнат да произвеждат батерии е нещо ужасяващо. 

"Започваме поредица от протести, включително и в Стара Загора, тъй като това, което се случва с рудниците не е добре и ще доведе до безработица", коментира събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

"Това, което виждам в момента, е тежък натиск от страна на НАТО и Западния свят срещу Русия. Те няма да запалят конфликт, защото знаят, че жертвите ще бъдат огромни", смята Сиди. 

Според него хората, които управляват Македония в последните 30 години, са тежко засегнати от омраза към България и не искат да се случва пътят напред. 

"По времето, когато министър беше г-н Каракачанов, нямаше нито една индикация, че поръчките за изтребителите ще се забавят. Питайте новите управляващи какви ще са неустойките и готова ли е България да поиска от страна на Америка неустойки за неизпълнението по договора", завърши Александър Сиди.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback