Александър Сиди: Целта ни е да върнем ВМРО в голямата политика

"Забрана на износа на ток и да спрем да плащаме вредните емисии", заяви той

14.02.2022 | 21:08 Редактор: Ваня Кузманова

Триумвират ще ръководи ВМРО - какви са целите? 

"Следва един нов етап за ВМРО и се надявам много скоро да успеем да върнем доверието у хората, да върнем ВМРО в голямата политика. Ще се опитаме да организираме едно всенародно недоволство и ще се опитаме да принудим правителството да вземе две простички мерки, с които ще намалят цената на тока", заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

От думите му стана ясно, че не говори само за протестни действията, а за начинa, по който хората трябва да се изправят и да си защитят правата. 

"Едната мярка е забрана на износа на ток, а втората е да спрем да плащаме вредните емисии. Можеше още в началото на мандата да се направят тези две стъпки", допълни Александър Сиди. 

Неговото мнение е, че да затворят ТЕЦ-овете и да започнат да произвеждат батерии е нещо ужасяващо. 

"Започваме поредица от протести, включително и в Стара Загора, тъй като това, което се случва с рудниците не е добре и ще доведе до безработица", коментира събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

"Това, което виждам в момента, е тежък натиск от страна на НАТО и Западния свят срещу Русия. Те няма да запалят конфликт, защото знаят, че жертвите ще бъдат огромни", смята Сиди. 

Според него хората, които управляват Македония в последните 30 години, са тежко засегнати от омраза към България и не искат да се случва пътят напред. 

"По времето, когато министър беше г-н Каракачанов, нямаше нито една индикация, че поръчките за изтребителите ще се забавят. Питайте новите управляващи какви ще са неустойките и готова ли е България да поиска от страна на Америка неустойки за неизпълнението по договора", завърши Александър Сиди.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК