Новият шеф на КЕВР: След падането на мораториума няма да има скок на цената на тока

Станислав Тодоров пое официално поста от Иван Иванов

10.02.2022 | 16:52 Редактор: Елеонора Танева
Новият шеф на КЕВР: След падането на мораториума няма да има скок на цената на тока

Новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров не очаква да има значително повишение на цените на тока за бита след отпадане на мораториума. Той пое официално пое поста от предшественика си Иван Иванов.

"Би било опасно да правя такава прогноза, без да съм се запознал с данните и да съм получил анализите. Това, което мога да кажа, двигател на искането за увеличаване на цените, а именно повишените разходи за високи технологични загуби на енергоразпределителните дружества, това вече е неутрализирано. В този смисъл моето очакване е да няма драматични промени в част "Повишаване на електроенергия за битовия потребител", посочи Тодоров, цитиран от dnes.bg.

И допълни, че решението за отпадане на мораториума върху цените на тока, парното и водата ще вземе парламента, а те биха могли да помогнат тяхното решение с анализи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Тоя
преди 2 години
Ни балъмурка като шефа си нахиления жокер от ПП, скоро новите сметки ще докарат много от хората до самоубийство , стотици хиляди вече фалараха и затвориха, но важно е да има промяна Сигнализирай за неуместен коментар