Близо седмица без следа: Издирват избягал от Ковид отделението в Бяла

78-годишният Димитър е напуснал бос болницата

08.02.2022 | 19:04 Редактор: Теодора Патронова

Пациент избяга от Ковид отделение и почти седмица вече е в неизвестност. 78-годишният Димитър е напуснал бос болницата в Бяла, а роднините му разбрали 2 дни по-късно от свои познати. Мъжът е обявен за общодържавно издирване.

Димитър от село Раданово е приет в болницата в Бяла с коронавирус. Той не е носил със себе си никакви документи. Не е дал и контакт на роднини. Правил е няколко опита да си тръгне.

"Първият път са го върнали, но вторият път той е бил агресивен и е успял да преодолее охраната и да хукне по уличката отстрани. Те са уведомили медицинската сестрата. Уведомиха и мен, казах им да обходят района на болницата", разказа директорът на МБАЛ "Юлия Вревска" в Бяла - Димитър Димитров.

Роднините на възрастния мъж се оплакват, че са разбрали твърде късно за изчезването му.

"Разбрахме от клюки в селото. Една роднина писа на сестра ми: "Какво става с чичо ти, защото сме силно притеснени". И тя тогава, в петък, на 4-ти, се обади в болницата да попита за състоянието му и директорът ѝ казва, че чичо ми е избягал от болницата в сряда в 19 ч.", разказа племенницата Таня Тодорова.

Жената твърди, че сама е звъннала на регистратурата в болницата, за да остави номер за връзка, още преди възрастният човек да бъде приет.

Дядо Димитър все още се издирва.

"Много ме боли от цялата ситуация. Смятам, че правим всичко, което е възможно, обикаляхме да търсим. Разлепихме листовки на възлови места, питахме хора, търсихме около болницата, в гората, дерето, но е загубено ценно време, беше минало прекалено много време", каза още племенницата.

Роднините молят, ако някой види изчезналия човек, да сигнализира на тел. 112.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
без думи
преди 2 години
"Пирогов" отчете: В четвъртата вълна един от четирима пациенти с Ковид-19 умира Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
малиии
преди 2 години
Така беше и бащата на един приятел. Минал през всичките заключени врати!? и избягал!? Пак възрастен човек беше.Намериха го вкъщи, лежи си на леглото, връщат го, буйствал бил и той, казали медицинските лица. Върнали го в болницата и ...повече не се върна. Сигнализирай за неуместен коментар