МОН обяви как ще започне вторият учебен срок за различните класове в София

В столицата учениците от I до VI клас и тези от VIII, IX и XI клас ще учат присъствено

03.02.2022 | 18:02 Редактор: Жаклина Иванова
МОН обяви как ще започне вторият учебен срок за различните класове в София

По повод запитвания на директори на училища в столицата от Министерството на образованието обявиха как ще започне вторият учебен срок от понеделник.

В София учениците от I до VI клас, а също от VIII, IX и XI клас ще учат присъствено. През цялата следваща седмица учениците от VII, X и XII клас ще имат онлайн занятия. Решението е на столичната Регионална здравна инспекция заради достигната 14-дневна заболяемост от над 2000 на 100 000 души.

Присъственото обучение в софийските училища ще се провежда при тестване един път в седмицата. Осигурени са достатъчно щадящи тестове с проба от слюнка за цялата страна.

В клас без тест могат да влязат всички ученици със "зелен сертификат" за ваксинация, преболедуване или наличие на антитела. Дали обучението на ротационен принцип в София ще продължи и след 13 февруари, зависи от епидемичната обстановка и решението на РЗИ - София.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Asasin
преди 2 години
Най-добре е въобще да не влизат...Като започнат със слюнката, пак ще приключат с бъркане в носа и карантина....А зелените ще разназят отровата... Сигнализирай за неуместен коментар