Бунт пред Спешното във Враца: Десетки на протест след смъртта на Милена

Хората настояха за спешни промени в здравната система

02.02.2022 | 21:39 Редактор: Ваня Кузманова

Проверки и недоволство след смъртта на 43-годишната Милена на входа на Спешното отделение на Враца. Десетки се събраха на протест пред болницата тази вечер. 

Някои от протестиращите се опитаха да щурмуват лечебното заведение, но не бяха допуснати от полицията. Хората настояха за спешни промени в здравната система. Поискаха и оставката на ръководството на Спешното отделение. 

Десетки съпричастни граждани запалиха свещи в памет на починалата жена. Регионалната здравна инспекция и Агенция Медицински надзор проверяват случая. 

"Искаме да има промяна, не просто да идваме тук да търсим помощ и никой да не ни отговаря. Нямаме никаква подкрепа от никого. От какво се крият? Ето колко хора са тук, всички са потърпевши. Цялата система трябва да се промени. Моят баща със строшен крак, четири часа тук отпред и никакво внимание. Слагам 100 лева гориво в колата. Отивам в частната болница и там 90 лева за преглед, да ми прегледат детето, защото тук ми изкараха детето с астма", казаха протестиращите. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
palkat
преди 2 години
Да трябвало е да се постъпи по- хуманно, но от това не се знае дали щеше да има ефект. Мерките трябва да са навреме, а не постфактум.Истината е, че има дефицит на медицински ресурси, които са изцяло заети да лекуват антиваксъри промангъровци от ковид. За съжаление засегнати от това са всички , а не само те, така е винаги е имало и ще има егоисти, явно в България са мнозинство. Сигнализирай за неуместен коментар