Нинова отказа участие в работна среща в Скопие след провокацията на Пендаровски

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер е съпредседател на събитието

01.02.2022 | 14:51 Редактор: Тодор Петров
Нинова отказа участие в работна среща в Скопие след провокацията на Пендаровски

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова отказа да участва на първото заседание на "Работната група икономика, търговия и иновации между България и Република Северна Македония".

Срещата започва днес в Скопие. На нея ще присъства министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който заедно с министъра на финансите в правителството на РСМ Фатмир Бесими ще съпредседателства срещата.

На заседанието се предвижда да бъдат набелязани възможности за разширяване на отношенията с Република Северна Македония както в търговията, така и в областта на инвестициите. 

Нинова отказа да замине за РСМ поради срещата на македонския президент Стево Пендаровски с представители на забранената ОМО "Илинден", предаде БГНЕС.

Тази среща предизвика остра реакция от страна на българското министерство на външните работи. Пендаровски заяви, че с нито едно свое действие до момента, нито пък в бъдеще, ще работи срещу Договора за приятелство и добросъседство, който беше подписан през 2017 г. между България и РС Македония.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК