Христо Иванов: Членовете на партията не ме пускат, преди да съм си довършил работата

По думите му новото ръководство на "Булгаргаз" трябва да покаже бързо резултати

29.01.2022 | 12:30 Редактор: Теодора Патронова
Христо Иванов: Членовете на партията не ме пускат, преди да съм си довършил работата

Мисля, че членовете на партията ми не ме пускат, преди да съм си довършил работата, включително това да осигурим тази сравнително млада политическа организация да изработи своите нови лидери. Това каза лидерът на "Да, България" Христо Иванов преди началото на втората национална конференция на партията.

На конференцията се очаква да бъде избрано ново ръководство. Единствен кандидат за председателския пост е сегашният лидер Христо Иванов.

Помолен за коментар относно смяната на ръководството на "Булгаргаз" и защо се стигна дотам, Иванов каза "вижте цените на газта и ще видите".

"България можеше да избегне тази ценова ситуация и това зависи в огромна степен от "Булгаргаз". Надяваме се новото ръководство, което е преценка на правителството, да вземе бързи мерки и да покаже бързи резултати, защото то няма да разполага със сто дни", добави той.

На критиките на Цацаров, Иванов отговори, че е удовлетворен, че го е посочил като критик, който му е поискал оставката.

"Той трябваше да си подаде оставката. Не съм го критикувал за всичко, което се случва в държавата, а само за неща, за които наистина е отговорен като бивш лидер на прокуратурата и на статуквото в съдебната власт", изтъкна Иванов, цитиран от БГНЕС.

"Ние сме в много тежка ситуация, изключително критикувани и в международен план, и тук в България, от липсата на борба с политическата корупция. Цацаров носи огромна отговорност за това и е нормално да си подаде оставката. Същото важи и за Иван Гешев", допълни Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
1
0 rate up comment rate down comment 0
Аз
преди 3 месеца
Оффф и ти кати като Корнела си незаменим. Циркаджии. Сигнализирай за неуместен коментар