Петков видя липса на парламентарна култура в ГЕРБ: Всички сме от отбора на България

Положителни коментари за речта на Радев от коалиционните партньори

19.01.2022 | 13:46 Редактор: Тодор Петров

Коментарите на партиите в парламента дойдоха още преди началото на президентската реч на Румен Радев. От ГЕРБ обясниха напускането си на залата с обидите, които са били отправени към тях през годините от страна на държавния глава.

Премиерът Кирил Петков определи действията им като липса на парламентарна култура. На същото мнение бяха и останалите партии от управляващото мнозинство.

Петков е на мнение, че изложените от Радев приоритети съвпадат с тези на кабинета и на цяла България.

"Всички ние, включително президентът, сме в отбора на България. Много бих се радвал той да бъде критичен към изпълнителната власт, това е силата на разделение на властите", заяви министър-председателят.

"Уважаваме институциите и затова бяхме в залата при полагането на клетвата от г-н Радев и г-жа Йотова. Години наред обаче ГЕРБ е наричана с всякакви епитети с опит да бъде изчегъртана", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Не може да не се присъединим към призива на Радев за конституционна реформа в прокуратурата, отбеляза лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.

"Това е президентът на правителството. Оттук насетне не би следвало да има оправдания за решаването на който и да било от сериозните проблеми на България", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК