Министър Нинова: Съдът отхвърли жалбата и на "А1 България"

Вицепремиерът ще отстоява докрай позицията си в защита на гражданите

13.01.2022 | 08:25 Редактор: Тодор Петров
Министър Нинова: Съдът отхвърли жалбата и на

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че Административният съд в София е отхвърлил и жалбата на "А1 България" срещу заповедта, инициирана от нея и екипа на министерството, с която е забранено на търговеца да използва нелоялна търговска практика, а именно: да индексира цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори. 

Според мотивите на жалбоподателя, не са налице достатъчно мотиви от страна на КЗП за допускане на предварително  изпълнение на заповедта, поради "накърняване на обществен и държавен интерес". 

Министър Нинова отново заяви, че в момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес и тя ще отстоява докрай позицията си в тяхна защита, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.
 
Жалбата на "А1 България" остава без уважение и дава възможност това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седем дневен срок. 

Във вторник Административният съд в София отхвърли и жалбата на "Теленор България" срещу заповедта на министъра. С този акт Министерството на икономиката и индустрията спечели на първа инстанция делото срещу мобилните оператори. А предварителното изпълнение на заповедта остава в сила. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК