Трифонов: Извратено е - анонимна партия без депутати взе 637 хил. лв. партийна субсидия

Лидерът на ИТН разкритикува "Продължаваме промяната"

08.01.2022 | 16:35 Редактор: Елеонора Танева
Трифонов: Извратено е - анонимна партия без депутати взе 637 хил. лв. партийна субсидия

Лидерът на "Има такъв народ" публикува пост във Facebook, свързан с финансирането на партиите.

"Знаете ли коя е политическата партия, която получава най-много пари от държавните субсидии към днешна дата? Оказа се, че това е никому неизвестното политическо движение "Социалдемократи" с никому неизвестната лидерка Елена Нонева. Забележете - Движение "Социалдемократи" няма нито един депутат в Народното събрание, но като една от трите партии, с чиято регистрация "Продължаваме промяната" се яви на изборите, е получила 637 390 лева за периода от 14 ноември до 31 декември", информира Слави Трифонов.

Той подчерта, че за него е загадка защо социалдемократите са взели толкова много пари, а останалите две партии-мандатоносителки - "Волт" и "Средна европейска класа" са получили по 35 хиляди лева. И уточни, че вероятно това е въпрос на предварителна коалиционна уговорка, с която Кирил Петков и Асен Василев са се съгласили. 

"Няма как обаче да не отбележа, че това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас. Анонимна партия, без нито един депутат, само за 47 дни получава 637 хиляди лева партийна субсидия. Това наистина е нелогично, неморално и извратено.  Пак само за 47 дни ГЕРБ е получила 606 233 лева от парите на данъкоплатците, които партията да добави към своята многомилионна банкова сметка", пише още Трифонов. 

Той подчерта, че ИТН безусловно ще продължи да бъде част от управляващата коалиция. А при гласуването на Бюджет 2022 ще предложи 1 лев партийна субсидия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Хм ...
преди 2 години
Прецака се Слявчо. Взели са повече от тебе. Я каж ся ти мамин колко взе. И колко трябва да върнеш за лъжите си бе сплухав? Сигнализирай за неуместен коментар