Няма Мата Хари, Борисов заявил, че не знае кой е направил снимките в спалнята

Председателят на ГЕРБ е променил показанията си

06.01.2022 | 17:50 Редактор: Ваня Кузманова

Бившият премиер Бойко Борисов беше привикан на разпит в полицията. Причината - снимките от спалнята му, изтекли в медиите през 2020 година. Борисов пристигна в Националната полиция малко след 13 часа. 20 минути по-късно на въпрос за какво е бил разпитван отговори: 

Как съм успявал да държа доходите на българите толкова високи, да държа най-ниската цена на газа години наред, как съм успявал да държа цената на тока най-ниска години наред, как съм успял да вкарам България в Европейския банков съюз, как сме се справили с миграцията.

Борисов се яви на разпит след сигнал на гражданската организация БОЕЦ за снимките от спалнята му, на които се виждат кюлчета със злато и пачки с банкноти по 500 евро в нощното му шкафче. 

"Никога не съм притежавал нито кюлчета, нито съм купувал, нито съм притежавал каквото и да било", допълни той. 

Вътрешният министър Бойко Рашков потвърди, че причината за разпита на Борисов са снимките, изтекли преди година и половина. 

Проверката на прокуратурата започна месец и половина след като снимките бяха публикувани в медиите. Малко по-късно обаче тя беше прекратена с мотива, че авторът на фотосите и тяхната истинност не могат да бъдат установени.

А в продължение на година експремиерът неколкократно заявяваше, че "прекрасна госпожа", наричана от самия него Мата Хари, е направила и разпространила фотосите. 

С подозрения кой се крие зад този псевдоним през май миналата година беше разпитан моделът Маги Бадер. И тя, и Борисов обаче отрекоха да имат общо със случая. Така дамата остана неизвестна, а по информация на Bulgaria ON AIR днес председателят на ГЕРБ е променил показанията си  и е заявил, че не знае кой е направил снимките. 

"Мисля, че бившият министър-председател трябва да бъде така добър да съдейства на органите, да каже коя е Мата Хари, да я открием и чрез нея да проверим дали това е вярно, или не е вярно", заяви вътрешният министър Бойко Рашков. 

А освен Борисов, днес са били разпитани и личният му PR Севделина Арнаудова, както и още членове на ГЕРБ.

Проверката на прокуратурата беше възобновена в средата на декември, а резултатът от нея все още не е ясен. Борисов беше разпитван за снимките от спалнята и при първата проверка на прокуратурата.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години