Петков лично ще наблюдава дейността на Държавна агенция "Разузнаване" и ДАНС

Министър-председателят разпредели координацията между правителството и определени агенции

05.01.2022 | 19:05 Редактор: Теодора Патронова
Петков лично ще наблюдава дейността на Държавна агенция

Министър-председателят Кирил Петков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата и Агенцията за ядрено регулиране. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В ресора на заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова са: Държавна агенция „Електронно управление“, Държавна агенция „Архиви“, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Патентното ведомство и Националният статистически институт.

Министър-председателят Кирил Петков лично ще наблюдава дейността на: Държавната агенция за бежанците, Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за научни изследвания и иновации, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", Държавна агенция "Разузнаване", Държавна агенция "Национална сигурност" и Държавна агенция "Технически операции".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК