Деца изработиха над 200 сурвачки, събират пари за лечението на Анди от Русе

Момчето страда от злокачествен тумор в мозъка

27.12.2021 | 14:01 Редактор: Елеонора Танева

Повече от 200 ръчно изработени сурвачки бяха продадени на благотворителен базар. Събраните средства са предназначени за лечението на Андриян от Русе, който страда от тежко заболяване. Базарът беше организиран от настоятелството към училище "Христо Ботев" в града.

"Тази година базарът имаше по-специална цел. Събрахме средства за Анди, който е болен. В инициативата се включиха освен наши ученици и децата от ДГ "Здравец" - група "Щурче". Те също изработиха изключително красиви сурвакници", обясни председателят на училищното настоятелство на СУ "Христо Ботев" - Велизар Бойчев.

Сурвачките са направени с много любов и старание. 

"Активно се включиха деца от начален етап, от 1 до 4 клас, но имаше и от 5 и 6 клас. Имаше над 200 сурвакници и се събраха повече от 1500 лв. И след това се появи идеята да направим подаръци за децата, които са участвали. Предложението беше да подарим грамота и пакетче меденки, които сестрата на Анди прави", посочи членът на УС на училищното настоятелство Мариета Иванова.

Андриян страда от злокачествен тумор в мозъка. Все още не е ясно колко средства ще са нужни за лечението му. Сестра му приготвя меденки, за да благодари на хората за даренията. 

"Към момента той има направени няколко химиотерапии, които значително подобриха състоянието му. Сега той се учи да ходи, да говори, в момента е с проходилка. Очаква се химиотерапиите да продължат, понеже се налага да се намали размерът на тумора, за да може да се оперира след това", уточни сестрата на Анди - Камелия Георгиева. 

Всеки, който иска да подкрепи момчето, може да открие повече информация във Facebook групата "Да помогнем на Анди".

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК