Стотици мотористи в благотворително шествие за децата в неравностойно положение

Те събираха средства, с които ще бъдат закупени подаръци и лакомства

25.12.2021 | 14:48 Редактор: Искра Ангелова

Над 400 мотористи, облечени като Дядо Коледа, преминаха по улиците на  Велико Търново. Инициативата "Мото Коледа" се провежда за поредна година и е в подкрепа на децата в неравностойно положение.

Точно в 10:00 часа мотошествие тръгна по улиците на Велико Търново. Мотористите с костюми на дядо Коледа и Снежанка спираха във всеки квартал на града и караха хората да се усмихнат.

"Маршрутът ще мине почти през целия град, ще уважим всеки квартал. Всички хора са по терасите, по прозорците. Отделно децата, при които специално отиваме, ни очакват с нетърпение. Определено си заслужава да го правим всяка година. Такива събития поддържат коледния дух заради който трябва да съществува Коледа", каза организаторът Георги Недев.

По време на събитието мотористите събираха средства, с които ще бъдат закупени подаръци и лакомства за децата в социалните домове във Велико Търново.

"Благотворително за деца, които са лишени от родителски грижи. Да ги зарадваме по някакъв начин на тези светли празници, защото не всеки може да си го позволи. Никое дете не си избира само съдбата, че са го изоставили. Това е най-хубаво - да видиш най-малките усмихнати. Надявам се догодина да сме още повече хора и в повече градове", коментира мотористът Николай Василев.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК