Избирате подаръци за Коледа? Не попадайте в клопката на процентите!

С повишено внимание подхождайте към опасните стоки, съветват от Комисията за защита на потребителите

21.12.2021 | 17:50 Редактор: Здравко Черкезов

4 дни до Коледа. С приближаването на празника традиционно кипи усилена подготовка. Дълги опашки се вият пред търговски центрове и спедиторските фирми. 

Пазаруването на подаръци е в разгара си. Много хора вече са избрали с какво ще зарадват близките си. Към коледните намаления клиентите подхождат внимателно.

"Като всяка година са намаленията, не виждам разлика."
"Няма намаления, само на табелките са намаленията."
"Според мен в повечето случаи много подлъгват клиентите, защото ми се е случвало да влизам в даден магазин и по никакъв начин да не съответства на намалението."

Каквото и да изберем, експертите съветват да внимаваме дали обявените намаления са реални и да не попадаме в клопката на процентите, а да гледаме самата цена на продукта. С повишено внимание трябва да подхождаме и към опасни стоки, предупреждават от Комисията за защита на потребителите.

"Стоките, имитиращи храни, някои от стоките, свързани с празнична украса – могат да представляват опасност, особено за малките деца. Другата по-опасна тема с опасните стоки е свързано с фойерверките и празничните артикули, които могат да предизвикат наранявания", посочи Димитър Маргаритов.

Експертите уверяват, че плащането с карта е безопасен начин, въпреки че предпочитан метод остава наложеният платеж. Куриерските фирми работят с удължено работно време, за да може да пристигнат всички подаръци навреме.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК