"Бар за здраве": На чаша горещ чай и разговор за ваксините

В иновативния център може да се имунизира срещу Ковид-19 всеки, който желае

19.12.2021 | 19:03 Редактор: Жаклина Иванова

На чаша горещ чай и вкусни кестени – в тази нестандартна атмосфера, всеки, който иска да се имунизира срещу Ковид-19, може да го направи в иновативния център "Бар за здраве". Идеята е освен доза ваксина, пациентите да поговорят с лекарите па всякакви въпроси, свързани със здравето.

С коледни лампички и уютна обстановка - така "Бар за здраве" посреща своите посетители. Разположен в сърцето на София, това не е типичният бар, а ваксинационен център. Анелия Генова идва за бустерна доза.
 
"Много удобно, аз живея наблизо. Изглежда много приятно и няма толкова хора, както в здравно заведение. За предните две дози чаках три часа, а сега е по-леко", сподели тя.

И е на мнение, че приятната обстановка много предразполага.

"Има достатъчно пространство и всичко е много добре организирано. Важно е да има достатъчно центрове, за да не се чака дълго и всеки, който иска, да си сложи ваксина. Според мен това е важно, за да не продължаваме тази схема с много заразени и хоспитализирани в болница", добави Анелия.
 
"Бар за здраве" привлича и деца и младежи. Има дори и кутия с писма до Дядо Коледа.

"При нас няма болни хора. Хората изчакват навън в една коледна и приятна среда. Предлагаме горещ чай, хората си говорят, по-предразполагащо място е", каза Десислава Олованова.

На място се издават както "зелен сертификат", така и талони за отстъпка в ресторантите от партньорската мрежа. Част от екипа е и медицинската сестра с дългогодишен опит Тинка Бачева.

"Разбира се, че е много добре - не за нас, а за пациентите. Преди работа идват и след нея. Има желаещи, особено събота и неделя. Хората не се трупат на големи опашки обаче", разказа тя.

Тя вярва, че мисията ѝ на медицинска сестра е за цял живот.

"Бар за здраве" ще работи до 22 декември и след това отваря отново врати след Нова година.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК