Голям скандал разтресе СДС заради бургаската организация

Изключиха всички нейни членове, те обвиниха партийния лидер Румен Христов

14.12.2021 | 18:25 Редактор: Тодор Петров

Националното ръководство на СДС изключи всички членове на бургаската организация, като основният мотив е неплащане на членски внос. Според изключените, това е опит на сегашния председател на партията - Румен Христов, за служебна победа на предстоящата национална конференция. 

Членът на НИС на СДС Дончо Златев определя като скандално и смехотворно твърдението, че на практика четирите областни структури на СДС - Бургас, Сливен, Кюстендил и Разград са се самоизключили, защото не са си плащали членски внос. 

"Самото ръководство вече няколко месеца не предоставя информация на структурите към коя банкова сметка да преведат парите. Банковата сметка на СДС беше блокирана заради задължения към НАП и към момента структури не са наясно коя е активната сметка на СДС", обясни той.

Според областната структура на СДС Бургас, Румен Христов разчиства сметки с различномислещите в партията, тъй като се кандидатира отново за председателския пост. 

"Само преди няколко седмици аз входирах в НИС искане за колективна оставка на цялото ръководство. Като мотив посочих катастрофалните резултати на последните парламентарни избори, на които СДС достигна историческо дъно от 12 000 преференции", посочи още Златев.

Причината за тези резултати, според СДС Бургас, е обезличаването на партията, която се яви на парламентарните избори в коалиция с ГЕРБ. 

За Bulgaria ON AIR зам.-председателят на партията - Емил Кабаинов, заяви, че има правила в СДС, които не са спазени и тепърва ще се изяснява как да се процедира. И допълни, че въпросите за коалиране с други партии се решават от Националния съвет на партията.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
roko_s_granata
преди 2 години
Заедно с Гошо "***" направиха БЗНС в СДС!После го хареса президента Петър Стоянов от СДС и го направи главен секретар на президентството.От години е шеф на СДС и пристана на ПОЖАРНИКАРа "БУДА"-ла Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
roko_s_granata
преди 2 години
Хвалеше се наляво и на дясно колко голям "връзкар" е!Дойдоха промените, Тодор Живков и Петър Танчев паднаха....Но, той написа дисертация във възхвала на АПК и ТКЗС като единствено възможна форма за производство на зърно в България!После стана член на БЗНС Никола Петков, оказа се, че е "антикомунист"....Стана и заместник министър при Ф.Д. - СДС.Активен Ликвидатор на Българското Земеделие!Искаше да ни закрива института....Заедно с Гошо "***" направиха БЗНС в СДС! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
КОЙ Е РУМЕН ХРИСТОВ ОТ СДС...Дойде от Русе с покровителството на местен велможа от ОК на БКП в Русе и член на ЦК!Запомнен е с големите си терзания през зимата и пролетта на 1989 година, дали стане член на БКП, защо рода на майка му са видни партизани и ятаци, комунисти или на БЗНС - Петър Танчев, защото рода на баща му са земеделци активисти на това казионно БЗНС!Стана член на БЗНС - Петър Танчев в Дружбата в Красно Село - София.На събрания, като младеж са го слагали до Министър Светла Д ... Сигнализирай за неуместен коментар