Премиерът Петков обясни как се постигат десни мерки с леви цели

Страната ни има всички предпоставки да бъде лидер в иновациите, убеден е той

14.12.2021 | 13:59 Редактор: Ваня Кузманова

В първия си работен ден на поста министър-председател Кирил Петков откри форум за диалог между властта, бизнеса и гражданския сектор и апелира да се вдигне нивото на ваксинация, с цел да не се затваря икономиката. 

"Трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да ни бъде отворен. Това е общо дело, това е споделена отговорност, която всички заедно трябва да направим", заяви новият министър-председател. 

Петков даде пример със сградата на властта, където "зеленият сертификат" ще бъде въведен за всички. 

"Моля ви и ви призовавам, защото трябва да сме практични - същото го направете и във вашите бизнеси", настоя премиерът.  

А за да може българският бизнес да бъде успешен, Петков даде обещание, че държавата ще оказва подкрепа и обясни как се постигат "десни мерки с леви цели". 

"Добавената стойност се създава от успешните бизнеси. Да се чувстват спокойни, да бъдат лидери не само в България, а и на международните пазари. Правителството да инвестира в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес трябва да бъдат на пазара на труда до 2080 година", категоричен беше премиерът. 

Според Кирил Петков страната ни има всички предпоставки да бъде лидер в иновациите и управляващата коалиция ще работи именно за това . 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Нали,да се поразредим още,че то от вакси се умира! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
шопендар
преди 2 години
сделано в БЪЛГАРИЯ ,с този подход може и да ги стигнем американците,или по скоро афганистанците.и тия ще пробват разни експерименти,а ние 80% дали ще оцелеем тази зима Сигнализирай за неуместен коментар