Кирил Петков призова бизнеса да вдигне нивото на ваксинация

"България може да бъде лидер в някои сектори", заяви новият премиер

14.12.2021 | 11:05 Редактор: Ваня Кузманова

Първата заповед на министър-председателя Кирил Петков ще бъде за задължителен "зелен сертификат" в Министерския съвет. Това обяви той при откриването на форума на фондация "Уебит" Powers summit, който събира за диалог властта, бизнеса и гражданския сектор.

Той призова бизнеса да последва примера на администрацията, за да се вдигне нивото на ваксинация в страната.

"Няма как да бъдем успешни в бизнес иновациите, ако здравната ни система не работи, ако работниците са ни болни, ако затваряме икономиката, защото не можем да се ваксинираме! Моля ви и ви призовавам, защото трябва да сме практични, от днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация. Моята първа заповед ще бъде всеки в МС да влиза със "зелен сертификат". И се надявам, че това ще стане във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси", апелира Кирил Петков.

Това е първата публична среща на новата власт с бизнес лидерите и гражданския сектор, на която присъства Кирил Петков като премиер. 

По думите му България може да бъде лидер в някои сектори.

"Иновациите, които излизат от България, могат да станат пример как една малка държава в Източна Европа може да покори ниши и пазари", подчерта той.

За него една от ключовите роли на новоизбраното правителство ще бъде да инвестира в образованието, за да може децата и подрастващите след време да бъдат адекватни на развиващия се пазар на труда.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК