Кредит с лична карта - бърза помощ за спешни финансови нужди

Първо е важно да се определи размерът на исканата сума

14.12.2021 | 12:18 Редактор: Искра Ангелова
Кредит с лична карта - бърза помощ за спешни финансови нужди

Колкото и добре човек да управлява финансите си, може да му се случи в еинд или друг момент от живота си да има нужда от пари назаем. Това в никакъв случай не означава, че той е безперспективен или пък че ще попадне в дългова спирала и никога няма да се измъкне от нея.

Взимането на кредит, е просто още една възможност за решаване на спешни финансови състояния.

Кога може да се наложи да се тегли кредит спешно

Изникването на неотложни финансови разходи като лечение, неотложен ремонт, авария на автомобила изисква бърз и категоричен отговор.

Понякога нуждата от пари е наложителна в много кратки срокове - толкова кратки, че е необходимо финансовата институция да може да реагира незабавно с отпускането на кредит.

В такива случаи помагат институции като Easy Credit, в които има възможност да се вземат различни суми за кратко време и само срещу лична карта.

Как кредитът помага за решаване на финансови проблеми

Взимането на пари назаем срещу ясно определени условия и за точен срок помага за поддържане на финансова дисциплина по няколко начина. 

Кредитът помага да се реши неотложен проблем. Ситуациите в живота, в които имаме нужда от пари “сега и веднага” не са една и две. Взимането на кредит решава този непредвиден проблем, а връщането му става предвидимо, с точно пресметнати вноски и за ясен срок. 

Спокойствието, че имаш възможност да посрещнеш изненадващи финансови нужди дава възможност да се разпределят наличните средства по другите пера в семейния бюджет. 

На какво да се обърне внимание при теглене на кредит

Както всяка друга финансова операция, така и при тази не трябва да се подхожда емоционално, а рационално. 

Първо е важно да се определи размерът на исканата сума. Ако парите са нужни за ремонт, нека да са точно толкова, колкото струва ремонтът. Това че могат да се вземат “лесни пари”, не бива да е стимул да се взимат необосновано високи суми. 

На второ място са важни финансовите условия. Лихвите, срокът и ГПР са неразделна част от условията по договора за кредит. Кредитните институции би трябвало ясно да посочват всички условия, а в най-добрите от тях има дори финансов калкулатор, с който с няколко клика се виждат ясно параметрите на кредита. 

И не на последно място, много е важна ясната преценка за финансовите възможности и предстоящите финансови постъпления. 

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Генка танкова марков
преди 2 години