Стефан Янев: България се нуждае от промяна, гражданите очакват справедливост

"Дотук бяха обещанията", заяви новоизбраният министър-председател Кирил Петков

13.12.2021 | 19:02 Редактор: Искра Ангелова

На церемония в Министерския съвет служебният кабинет предаде властта в ръцете на 99-ото правителство на България.

"Това, в което вярвам е, че наследството, което оставям след тези седмици, е именно в основата на кредото - промяната. България се нуждае от промяна, българските граждани очакват в България да има справедливост, сигурност, и да живеят в една благоденстваща нормална държава", заяви досегашният служебен премиер Стефан Янев.

"Дотук бяха обещанията. От тук започват действията. Така че да се захващаме за работа", заяви новоизбраният министър-председател Кирил Петков.

"Вие разкрихте невиждани злоупотреби в бюджета, актуализирахте пенсиите, успяхте да пречупите най-тежката четвърта вълна на пандемията и с общи усилия не допуснахте да се затвори страната. Безпринципните нападки, които чухте по ваш адрес днес от парламентарната трибуна от най-компрометирания и корумпиран режим в новата история на България са отличен атестат за вашата работа", заяви президентът Румен Радев.

Преди това държавният глава Румен Радев прие за последно служебния кабинет, назначен от него. Очаква се първото заседание на новото правителство да бъде в сряда.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК